Hallo wereld.

Wij zijn momenteel bezig met de verbouwing van het achterste deel van het Gartenhaus; Bakhaus. Het dak is geschat uit rond 1800, en de balken waren toch wel een beetje moe. Daarom zijn nu alle leitjes van het dak gehaald. Ik ben ermee begonnen en had er zo’n 40 in een half uur gedaan. Pff… had er rond de 4000 geteld! Het probleem was dat ze met 3 spijkers vast zitten, en dat elk leitje bedekt wordt met een volgend leitje.

Tja…. moet je ook aan de juiste kant beginnen! Dat ik bovenaan moest beginnen was me al snel duidelijk, maar dat er ook nog logica was in van links naar rechts… toen ging het toch wel een stukje sneller.

Afijn, dit weekend kreeg ik er hulp bij en is het helemaal af gekomen. Letterlijk: Af. Sommige leitjes waren nog goed, dus die hebben we apart gehouden voor eventuele creatieve doeleinden. Op naar de dakdekker! Ik moet nog wel even iets proberen: iemand had het briljante idee om een dakraam erin te maken. Zodat je, liggend in je bed, naar de sterren kunt kijken. Hmmm…..

Fijne Kerstdagen!

Wij nemen het er ook van, zijn van 23 tot 26 december gesloten!

27 december zijn we er weer, met soep, gluhwein en andere drankjes.